PERSBERICHT: HLT Uitdaging matcht duurzame mondkapjes voor 6 stichtingen

Match helpt stichtingen om veilig en verantwoord in contact te blijven met mensen in de huidige Corona-situatie.

Op 10 november om 16.30 uur waren vertegenwoordigers van de stichtingen Fietsmaatjes Hillegom/Lisse, Vrienden van oud Hillegom, Volksuniversiteit Lisse, Volksuniversiteit Hillegom, Fietsmaatjes Teylingen en Blijles Bollenstreek op gepaste afstand aanwezig bij de Maregroep in Voorhout om per organisatie een pakketje mondkapjes in ontvangst te nemen.

De variatie aan vrijwilligerswerk die de stichtingen bieden dragen bij aan betekenisvolle ontmoeting, beweging, ontplooiing/Educatie en het kunnen blijven omzien naar elkaar. Juist nu, in de Corona crisis met (sociale)restricties is dat van groot belang om eenzaamheid en isolatie te voorkomen.

De Maregroep heeft intern een naai-atelier opgezet met als eerste concrete product de duurzame (wasbare) mondkapjes en bewaarzakjes.
Als maatschappelijk betrokken partner van de HLT Uitdaging bood de Maregroep aan om ruim 200 mondkapjes beschikbaar te stellen aan verenigingen of stichtingen die zich vrijwillig inzetten voor anderen. Hiermee draagt de match bij aan mogelijkheden voor de vrijwilligers om toch op veilige en verantwoorde wijze contact te kunnen houden met mensen en hiermee hun mooie waardevolle werk voort te kunnen zetten.

Scroll naar boven