Verenigingen gematcht: ”Heel snel twee beamers geregeld!”

In de Bollenstreek zijn verenigingen en ondernemers woensdag in het Trefpunt in Warmond met elkaar in contact gebracht tijdens een ‘meet and match’ evenement, georganiseerd door matchmakers. Het concept achter dit evenement is dat veel verenigingen behoefte hebben aan financiële steun, locaties, of zelfs oude laptops, terwijl er bedrijven zijn die wellicht middelen hebben waar ze vanaf willen, maar niet weten waar ze die kunnen plaatsen. Dit evenement faciliteert deze ontmoetingen en bevordert samenwerkingen.

Tijdens het matchen konden verenigingen hun wensen en ideeën delen met vertegenwoordigers van organisaties zoals de HLT, Welzijn Teylingen, de gemeente Teylingen, en het Jacoba van Beierenfonds Teylingen.

Er namen dertien verenigingen en initiatieven deel aan het evenement, met meerdere leden die allemaal formulieren invulden om hun behoeften aan te geven. Vervolgens konden zij deze behoeften bespreken met de matchmakers en medewerkers van de betrokken organisaties. Zo gaf bijvoorbeeld de Scoutinggroep Scojesa aan een prachtig clubhuis te hebben dat doordeweeks vaak leeg staat en dat ze graag willen verhuren. Ook zocht de Volksuniversiteit Teylingen naar een digibord of beamer. Er zijn diverse matches tot stand gekomen, waaronder voor de benodigde beamers.

Leuke reactie Volksuniversiteit

“Op 15 mei 2024 vond er in Warmond een bijeenkomst plaats onder leiding van HLT Uitdaging. De HLT Uitdaging brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties bij elkaar uit Hillegom, Lisse en Teylingen. Doel is om elkaar te helpen met gesloten beurzen, al dan niet in ruil voor een tegenprestatie. De HLT Uitdaging vervult tijdens deze bijeenkomsten de rol van maatschappelijk makelaar tussen vraag en aanbod. Het aanbod van ondernemers is te verdelen in drie categorieën: menskracht, materialen en kennis/kunde. Er nemen veel organisaties deel, waardoor lokale maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar kunnen worden gemaakt en het onderlinge netwerk kan worden versterkt.

De Volksuniversiteit Teylingen is zo’n maatschappelijke organisatie. Al sinds 1972 biedt zij een breed scala aan cursussen en workshops, waar mensen samen met plezier nieuwe dingen leren. De organisatie bestaat uit vrijwilligers en kent geen winstoogmerk. Zo kunnen cursusprijzen laag worden gehouden en zijn de cursussen toegankelijk voor een breed publiek. De Volksuniversiteit Teylingen is gevestigd in Voorhout en Sassenheim. “Al langere tijd maken we in onze lokalen gebruik van beamers, maar die hebben de beste tijd gehad.” Nicolette Wijling, voorzitter VU Teylingen, vroeg daarom tijdens de bijeenkomst om twee nieuwe beamers.

Maatschappelijk betrokken ondernemers Peter van Biezen van Heemborgh Makelaars en Lex Warmerdam van 4PROCES, zagen beiden mogelijkheden om een beamer te kunnen aanbieden. “Dit is geweldig” aldus Nicolette, “dat er zo snel een oplossing kan worden gevonden is wel heel bijzonder. We zijn er enorm blij mee, mede namens onze organisatie en alle cursisten dank jullie wel! En voor andere maatschappelijke organisaties, kan ik deze bijeenkomsten van harte aanbevelen. Er zijn veel enthousiaste mensen aanwezig, die graag met jou meedenken in de mogelijkheden!”

Scroll naar boven