Nieuwe keuken Havencafé, een initiatief van de Havenkerk.

In het Havencafé Sassenheim ( een plek van ontmoeting voor iedereen die behoefte heeft aan een stukje gezelligheid) hadden we een keuken die niet was berekend op de activiteiten van het Havencafé. Er was behoefte aan een grotere keuken, met de benodigde apparatuur, waarin efficiënt kon worden gewerkt.

We zijn in gesprek gegaan met Erika van der Heijden. Samen onderzochten we de mogelijkheden om fondsen aan te schrijven want de Havenkerk kon dat project niet alleen financieren. Vervolgens zijn er door de Havenkerk verschillende fondsen benaderd en werden er ook donaties toegezegd. Dit was echter nog niet voldoende.De volgende stap was het vinden van een match bij HLT De Uitdaging. Erika bracht ons project in en vervolgens is Peter van Biezen voor ons aan de slag gegaan.

Samen met Erika zocht hij contact met Johan van Woonstichting STEK, toen nog de Vooruitgang geheten. Zij bemiddelden voor ons bij Bruynzeel en hebben een fikse korting kunnen bedingen en ook nog een deel van de apparatuur. Ook zorgde Peter voor een donatie van de Rabobank. We zijn heel blij met deze samenwerking, want mede dankzij deze match konden we het dekkingsplan rond krijgen.
Op 26 november 2019 konden we de handtekening zetten onder de offerte van de aannemer. In april 2020 is hij met de verbouwing begonnen. De verbouwing heeft 2 maanden geduurd.

De keuken is een stuk groter geworden, voorzien van allemaal apparatuur
( professionele vaatwasser, oven, koelkast, diepvries ) en geschikt gemaakt om te kunnen koken. Een wc is verplaatst en een gang is opgeofferd om die extra ruimte te creëren. Er is een doorgeefluik gemaakt om efficiënt te kunnen werken.

Het plaatsen van de keuken, het tegelen, het schilderwerk en het leggen van de vloer is door vrijwilligers van de kerk gedaan.

Al met al is er heel veel werk verzet in de voorbereiding en de uitvoering, maar het resultaat is dan ook helemaal naar wens!

Namens de Havenkerk, Gerry Bosma

Scroll naar boven